”Det vi fodrer, det vokser, og det vi vander, det gror”

- Pernille Aalund

Det kræver ansvar, mod og handlekraft at lave en forandring i sit liv.  En forandring tager tid, og hjernen vil gerne have at tingene er, som de plejer at være – også selvom ”plejer” er ubehagelig, så er den tryg. Men bare ved at have klikket dig ind på min side, har du taget det første skridt mod forandring! Du har handlet. Måske mærker du frygten banke på; for hvad kommer der til at ske? Er du klar til at tage ansvar? Hvordan foregår det overhovedet? Og måske har du det slet ikke så slemt, som du bilder dig ind… Dette er din hjerne, der taler. Din hjerne, der gerne vil have at tingene er, som de plejer at være. Det er helt okay, og det er helt normalt.

Når du kommer hos mig, vil vi tage udgangspunkt i lige præcis dét, der fylder hos dig. Vi vil undersøge mønstre og reaktioner, og undersøge om der ligger et chok eller et traume tilbage i dit liv, som gør, at du reagerer uhensigtsmæssigt hver gang du støder på en situation, som minder om traume-/chok-situationen. Kroppen husker nemlig disse ting – og tror fejlagtigt, at du står i samme situation igen her mange år efter. Kroppen husker ikke i tid og kronologi. Måske kender du det med, at man hører et stykke musik, og ”bliver kastet tilbage” til et bestemt tidspunkt, hvor man hørte dette stykke musik. Måske husker du situationen, måske gør du ikke – men følelserne fra den gang, mærker du tydeligt i kroppen. Det er det samme med chok og traumer – de bliver også siddende. Derfor vil vi opløse dem ved hjælp af nogle effektive teknikker og derigennem fortælle kroppen, at det er fortid, og at du nu er et andet sted i dit liv. 

At kigge bagud på sin tidslinje skaber en forståelse for, hvorfor vi reagerer, som vi gør, i forskellige situationer. Med denne indsigt, kan vi slippe fortidens bånd og begynde at handle anderledes og mere hensigtsmæssigt.

 Herefter vil vi arbejde progressivt og kigger på, hvordan du i nuet og i fremtiden kan arbejde hen imod de drømme og det liv, du ønsker dig. Hvordan du finder tilbage til dig selv, og møder verden som DIG. Vi vil frigive dine ressourcer og potentialer, og du vil mærke hvordan du begynder at skabe dit eget liv. Dét er frihed!

At kigge fremad med fokus på at bruge vores værdier som kompas på livets vandring, skaber den udvikling vi ønsker for resten af vores liv. 

 Når vi klarlægger vores værdier, finder vi drivkraften i vores liv, og det der giver vores liv en følelse af mening og formål. Vi oplever, at vi er i flow, når vi lever i overensstemmelse med vores værdier og når vi er i stand til at høste den lære, der udløses af at håndtere de udfordringer livet byder os. 

Jeg vil give dig konkrete redskaber, som du kan bruge i din hverdag, sådan at det ikke kun er i terapien, du arbejder med din udvikling – men så det bliver en integreret del af din hverdag og dit liv generelt. Det vi øver os i dagligt, vil være det, vi mestrer.

Igennem hele din udvikling vil vi have fokus på, at du er accepterende, ufordømmende og kærlig overfor dig selv. At du stopper kampen mod lidelsen og i stedet retter fokus på dine værdier og dét, der er vigtigt for dig. 

Samtalerne kan med fordel kombineres med NADA-behandling,

IMG_6470.JPG
 
indilasywolfback.jpg

En gammel indianer fortalte engang sine børnebørn:
”I ethvert menneskes liv er der en frygtelig kamp. En kamp mellem to ulve. Den ene: frygt, vrede, misundelse, grådighed, arrogance, selvmedlidenhed, nag og bedrag. Den anden: glæde, kærlighed, ydmyghed, tillid, gavmildhed, sandhed og medfølelse.”
Et af børnene spurgte: ”Bedstefar, hvilken ulv vinder?”
Den gamle så ham i øjnene og svarede: ”Den du fodrer.”